En grillad korv kan vara mer än bara en grillad korv

En gång om året bjuder MKB kunderna i de flesta av våra områden på en områdesfest med roliga aktiviteter, underhållning och något gott att äta. Vår egen personal får en bättre relation till de boende när de kan ses över en grillad korv i stället för i samband med en felanmälan.

Områdesfesten är därför alltid en lokal tillställning. Den har ofta flera syften och kan till exempel äga rum i samband med att vi hyr in containrar för grovsopor eller ber kunderna att svara på en enkät om området. Områdesfesten kan också bara vara en kul grej. Det är nämligen bra även för oss på MKB om grannarna har det trevligt tillsammans.

I vår tappning blir den nästan alltid något med ytterligare värden. Vi får hjälp av andra lokala aktörer som matbutiken, seniorernas boulelag, fotbollsföreningen eller fritidsgården. Lokala hyresgästföreningen visar upp sin verksamhet och värvar nya medlemmar, självförvaltarna ordnar tipsrunda eller en loppis. Boende med gröna fingrar byter sticklingar, idrottsföreningarna har prova-på-aktiviteter och hjälper de leksugna barnen i hoppborgarna.

Området gör helt enkelt en gemensam sak, samarbetar med tydliga syften och visar på styrkan i det lokala. ”Vi som bor här ser varandra, vi kan vara stolta över allt som händer här i dag.” Det kan vara de stora vinsterna med en liten fest. ”Jag fick korv av MKB” är bra det också.

Fotograf: Gugge Zelander