Fritidsklubben som är barnens fristad

Sedan 1997 driver MKB Fritidsklubben Linnéa i Rosengård. Verksamheten startades för att ge arbetslösa föräldrar i området en möjlighet att ha sina barn på fritids och därmed få tid att söka arbete. I dag finns samma möjlighet i kommunal fritidsverksamhet, men Linnéa lever ändå kvar.

Fritidsklubben är öppen mellan klockan 10 och 18 på vardagar för barn i åldrarna 6 till 17. Här finns oändliga möjligheter till lek och kreativitet. Barnen kan dansa, spela tevespel, biljard, pingis och prova massor av andra roliga aktiviteter.

Med kompetent personal som bryr sig om barnen och som vet vad de verkligen behöver, har Linnéa blivit en fristad för många. Barnens behov och önskemål styr och leken varvas med läxhjälp, gårdsstädning eller studiebesök på spännande ställen.

Här får barnen goda förebilder som hjälper dem att skapa en meningsfull fritid och som visar en värld utanför Rosengård. Samtidigt får de en möjlighet att engagera sig i området när de tillsammans ser till att hålla sin gård städad och fin. Det skapar både ansvarskänsla och stolthet för området.

Sedan 2017 ägs fastigheten där Fritidsklubben har sin verksamhet av Rosengårds Fastighets AB, tillsammans driver vi Fritidsklubben vidare.

Illustration: Sam Persson