Julkalendern lyfter Nydala

Med Nydalas julkalender händer det något trevligt i området varje dag från den 1 till den 24 december. Julkalendern är uppskattad av människor i alla åldrar – hyresgäster, lokalkunder och samverkanspartners. Det är också roligt för områdespersonalen att hitta nya sätt att arbeta tillsammans på. Det finns en vilja och ett stort engagemang i området som går att lyfta ytterligare genom att samordna aktiviteterna.

MKB sponsrar aktiviteter och workshops i samband med julkalendern, exempelvis tryck av egna T-shirts, prova på e-sport samt julbak och julpyssel tillsammans med fritidsgården Allaktivitetshuset i Hermodsdal och föreningen Helamalmö. MKB-personal brukar klä ut sig i juligt tema och bjuda förbipasserande på glögg, lussebullar och pepparkakor utanför kontoret. Vi engagerar kunderna med kluriga quiz och lottar ut biobiljetter. Ett annat uppskattat inslag brukar vara en tomtenisse som delar ut chokladkalendrar, reflexer eller roliga tandborstar till barnen. Även de lokala företagarna är med och har specialerbjudanden.

Tanken med julkalendern är att Nydalaborna ska kunna känna sig glada och stolta över att bo i ett område där alla samverkar och hjälper varandra. Kalendern stärker samhörigheten mellan boende, föreningar och företagare i området samt kommunala aktörer.

Det kan vara svårt att förutse budgeten då luckorna till stor del beror på externa
aktörers engagemang. Men julkalendern behöver inte kosta särskilt mycket när alla hjälps åt. Det krävs däremot tidig planering och goda relationer till samverkansparterna för att få till ett schema för hela perioden. En extra utmaning är att lösa lucköppningen på helger, då områdespersonalen inte är på plats.

Foto personal och julkulor: MKB bildarkiv