Så bygger vi grannsämja i nya hus

I takt med att MKB bygger allt fler nya hus ser vi att det krävs lite extra kärlek för att få de nyinflyttade att verkligen trivas. Självklart behöver de information om hur det fungerar i huset, men också tips och verktyg som gör det enklare att träffas och bryta den isolering som kan uppstå mellan nya grannar. Helt enkelt ett stöd för att skapa en god grannsämja.

I samband med att nya kunder flyttar in får de numera ett välkomstpaket: en digital plattform med kontinuerlig information om både lägenheten, huset och området, välkomstbesök med inflyttningspresent samt inbjudningar till aktiviteter och invigningsevent. Fokus ligger dels på att grannarna ska ha möjlighet att lära känna varandra, dels att det ska vara lätt att hitta information om allt från husets lådcykelpool till vem i trappan som lagar det godaste kaffet.

Det här har skapat många nya kontakter mellan grannar. Det är lätt att säga hej, att våga ringa på och fråga en granne om hjälp eller att låna ut saker sinsemellan. Arrangemang som fika på gården, träning, musik och cykelmek har blivit ett uppskattat inslag i vardagen.

Fotograf: Mia Stendahl, MKB